Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

toketos 400Όταν αλλάζει κάτι στη ζωή, ή ξεκινά ένα νέο έργο, τότε πολλές φορές ονειρευόμαστε μια γέννα. Η γέννηση σημαίνει μια νέα αρχή. Επομένως ως ονειρικό σύμβολο είναι θετικό. Αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας δημιουργικής φάσης της ζωής. Ο άντρας μπορεί να ελπίζει σε νέες ευκαιρίες καριέρας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

  • Η γέννηση στο όνειρο, για τον φτωχό είναι καλό όνειρο.
  • Για επιχειρηματίες και πλούσιους μάλλον κακό.
  • Για τους ταξιδιώτες υπόσχεται επιστροφή στο σπίτι.
  • Η δική μας γέννηση στο όνειρο, σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε το παλιό, γιατί τα νέα σχέδια χρειάζονται νέους τρόπους.
  • Να γενάτε ο/η ίδιος/α, σηματοδοτεί νέες επιχειρηματικές δυνατότητες.
  • Μια εύκολη γέννα, προμηνύει την σύντομη πραγματοποίηση μιας πολύτιμης επιθυμίας και την απαλλαγή από ανησυχίες.
  • Μια βαριά γέννα, σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να αποχωριστεί κάτι που αγαπάει. Επίσης μπορεί να συμβολίζει ασθένεια.
  • Η Γέννηση ζώου, προμηνύει μια ευνοϊκή εποχή με πολλές νέες ευκαιρίες.
  • Για την παντρεμένη γυναίκα, σημαίνει μεγάλη χαρά και όμορφη κληρονομιά.
  • Για την ανύπαντρη, προμηνύει το χάσιμο της αθωότητάς της, ή και του εραστή της.

Ο Αρτεμίδωρος ο ονειροκριτικός 2ος αι. μ.Χ. ερμηνεύει το όνειρο με γέννα ως εξής:
Όσα όνειρα σημαίνουν τη γέννηση παιδιών η γάμο, τα ίδια φέρνουν πίσω και τα παιδιά που είναι στην ξενιτειά και τη γυναίκα που έχει φύγει.
Μια γυναίκα που ήταν έγκυος ονειρεύτηκε ότι γέννησε ένα τεράστιο φίδι. Το παιδί που γεννήθηκε απ’ αυτήν έγινε εξαίρετος και περίφημος ρήτορας, γιατί το φίδι έχει διχαλωτή γλώσσα, όπως και ο ρήτορας. Μια άλλη γυναίκα είδε το ίδιο όνειρο, και ο γιός της έγινε ιεροφάντης, γιατί το φίδι είναι Ιερό και μέρος των μυστηρίων. Και κάποια τρίτη είδε το ίδιο όνειρο, και ο γιός της έγινε εξαιρετικός μάντης, γιατί το φίδι είναι ιερό για τον Απόλλωνα, το θεό τής μαντικής, και ήταν και η γυναίκα κόρη μάντεως. Μια ακόμη είδε το ίδιο όνειρο, και ο γιός της κατέληξε ακόλαστος και ασελγής και διέπραξε μοιχεία με πολλές από τις γυναίκες τής πόλης, γιατί το φίδι προσπαθεί να περάσει απαρατήρητο απ’ όσους το προσέχουν ξεγλιστρώντας μέσα από τις στενότερες χαραμάδες, και ήταν και η γυναίκα λάγνα και ζούσε τη ζωή μιας πόρνης. Μια πέμπτη είδε το ίδιο όνειρο και ο γιός της πιάστηκε να διαπράττει ληστεία και αποκεφαλίστηκε. Γιατί και το φίδι όταν αιχμαλωτιστεί πεθαίνει αν το χτυπήσει κανείς στο κεφάλι, και ήταν και η γυναίκα όχι πολύ καλού φυράματος. Το ίδιο όνειρο το είδε κι άλλη, κι ο γιός της έγινε δραπέτης, γιατί το φίδι δεν ακολουθεί ευθεία πορεία, και ήταν και η γυναίκα δούλη. Και μια ακόμη είδε το ίδιο όνειρο, και ο γιός της έγινε παράλυτος, επειδή και το φίδι χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα του για να μετακινηθεί, όπως και οι παράλυτοι άνθρωποι. Και ήταν κι η γυναίκα άρρωστη όταν έβλεπε το όνειρο. Επομένως είναι φυσικό το βρέφος που συνελήφθη και κυοφορήθηκε μέσα στην αρρώστια να μην έχει γερούς τούς αγωγούς τού νευρικού του συστήματος.
Κάποιος αθλητής ονειρεύτηκε ότι ήταν έγκυος και γέννησε δυο δίδυμες μαύρες κορούλες. Κατάντησε τυφλός, και οι κόρες των ματιών του προεξείχαν κι έγιναν μαύρες.
Ένας αθλητής τού παγκρατίου που επρόκειτο να αγωνιστεί ονειρεύτηκε ότι γέννησε και ότι θήλαζε το ίδιο του το βρέφος. Έχασε εκείνον τον αγώνα και στο έξης εγκατέλειψε το άθλημα, γιατί ονειρεύτηκε ότι έκανε όχι αντρικές παρά γυναικείες δουλειές.
Κάποιος ονειρεύτηκε ότι η μάννα του τον ξαναγεννούσε. Επέστρεψε στην πατρίδα του από τα ξένα, βρήκε τη μάννα του άρρωστη και την κληρονόμησε. Αυτό ήταν το να ξαναγεννηθεί απ' αυτήν, δηλαδή το να περάσει από τη φτώχεια στον πλούτο χάρη στη μητέρα του. Γιατί όντως έτυχε να βρίσκεται σε μεγάλη ένδεια και φτώχεια.
Αν γυναίκα που είναι έγκυος ονειρευτεί ότι γέννησε ψάρι, κατά πως λένε οι παλιοί θα γεννήσει παιδί βουβό, αλλά κατά πως παρατήρησα ο ίδιος, ολιγόχρονο. Πολλές μάλιστα γέννησαν και νεκρά παιδιά, γιατί κάθε ψάρι πεθαίνει έξω από το στοιχείο που το περιέχει.
Αν ονειρευτεί γυναίκα ότι γέννησε αετό, θα γεννήσει γιο πού, αν είναι φτωχός, θα γίνει στρατιωτικός και θα διοικήσει το στρατόπεδο του, γιατί σε κάθε στρατόπεδο προΐσταται ο αετός. Αν ανήκει στη μέση τάξη θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και θα γίνει διάσημος. Αν είναι πλούσιος θα εξουσιάσει πολλούς ή και θα βασιλεύσει.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.